I bevægelsestræning og afspænding præsenteres Psykomotorisk basis-øvelser, der ligger sig op af de mere almenkendte aktiviteter som yoga, pilates og mindfulness.

I psykomotorisk terapeutisk bevægelse præsenteres øvelser, der styrker, stabiliserer og skaber bevægelighed. Ligeledes vil der indgå guidet afspænding samt stræk- og åndedrætsøvelser, som kan afbalancere den fysiske og psykiske spændingstilstand og øge bevægeligheden.

Vi spænder ofte op i muskler og led uden helt at være bevidst om det, disse spændinger kan blokere for at energien kan flyde frit i kroppen. Vi mærker det ofte som manglende energi, træthed, uoplagthed og andre følelsesmæssige tilstande, ligeledes kan spændingerne sætte sig i specifikke muskler. I bevægelse og afspænding trænes du i at frigive følelsesmæssig stress.

Formål:

Undervisningen lægger op til, hvordan du kan træne og integrere træning i din hverdag. Der sigtes mod øget kropsbevidsthed, mobilitet og en god kropsholdning, der giver større bevægelsesfrihed. Det vil optimer
musklernes arbejdsbetingelser og få stresset muskelvæv til at slappe af. Disse ting vil også være en integreret del af workshopperne wellness i naturen.

I mit terapeutiske virke oplever jeg ofte mennesker, der har haft traumatiske oplevelser tæt inde på livet. Det kan være ulykker, overgreb, dødsfald eller alvorlig sygdom i familien, der har udløst en reaktion hos de nærmeste, der reagerer med angst, depression, sorg og mastløghed når de føler sig truet på deres essentielle Livsvilkår eller er i dyb sorg. En sorg og livs-vilkår de er nøde til, at lærer at håndtere, for igen at kunne skabe balance i det autonome nervesystem, så de kan leve med, den sorg det er f.eks. at have mistet.

Traumatiske oplevelser hvor reaktionen er en af de overnævnte forsvarstrategier kan ske når kroppen søger at forsvar sig mod en overbelastning, der har været over længere tid og som der ikke er taget varer på, derved er det sympatisk nervesystem (alarmberedskab  )blevet overaktiveret, hvor kroppens naturlige respons er kamp/flugt eller frys. Får de ikke i tide aktiveret det parasympatiske nervesystem (ro/hvile systemet) hvor den naturlige respons er en afslappet krop, kan det ende med så stor en ubalance i nervesystemet, at der opstår en alvorlig form for stress. Det kan i værste fald fører til en invaliderende tilstand, hvor kroppen reagerer med overlevelses strategier. De ydrer sanser syn, hørelse, dufte og smag sansen kan herved svækkes (disse sanser svækkes også naturligt med alderen). Hvilke påvirker disse menneskers fysiske funktionalitet og balance.

Jeg tilbyder krops-orienteret terapi med fokus på sammenhængen mellem vores fysiske funktionalitet og vores psykiske tilstand. Individuel krops-behandling og bevægelse og afspændingterapi, for små grupper, hvis hensigt det er at skabe balance i kroppen og nervesystemet. Det gøres ved sansestimulerende, blid og individuel spændingregulerende behandling eller gruppeterapi, der aflaster og øger bevægeligheden i kroppen.

Der er både i den individuelle -og gruppeterapien, fokus på vores 3 vigtige indre sanser: den taktile (følesansen) den vestibulære (balancesansen) og den progressive (kropskoordinerende sans).

Kontakt mig endelig hvis du ønsker hjælp og støtte til at håndtere livet, som det nu engang er for dig.

 

WELLNESS I NATUREN, ER BEVÆGELSE INSPIRERET AF NATUREN EGNE                                                                            GAVER.

                                        Er naturterapi et flippet tiltag, eller sund fornuft ?

           Workshoppen Wellness i Naturen er terapi for både din krop og sind. Du vil blive præsenteret for               sansestimulerende øvelser.

Du får mulighed for at:

  •  arbejde med dit nærvær, komme tilstede i kroppen, hvor du sætter den vurderende tænkende hjerne på pause.
  • Komme ned i tempo, øge opmærksomhed på din sansning og få en dybere kontakt til din krop og sjæl.
  •  finde fred, ro og plads til at være den du er.
  • Blive inspireret til at arbejde billedligt med din kreativitet og din intuition.
  • Få renset krop og sind.

 

 

                                                       Udtalelse af deltager efter forårets workshop

“Dyb ro, der skaber nærvær, i et med naturen”. Søndag havde jeg den skønneste dag, hvor Karin Madsen deler hendes smukkeste steder i Bjerringbro’s vidunderlige natur. Her skaber hun rammen for naturens moderjord når ind til min engen essens. Jeg er taknemmelig for at mærke naturen og følelsen af at være et sted, hvor jeg kom dyb ind i min egen kerne og hvor naturen og sjælen smelter sammen🙏🙏🙏. Her er en lille video fra igår. Husk lyd🎶💧☀️❤️🌱🙏tak for en vidunderlig dag🙏🙏❤️

Winnie