Psykomotorisk krops- og naturterapi teori og metode

Psykomotorik er: Integrationen af krop, psyke, erkendelse og handling påvirket af en social og kulturel kontekst.

I Psykomotoriske terapi er afspænding et vigtig aspekt.

Fordi: Kroppen bærer præg af det liv vi fører, og det er ikke altid vi er i stand til at mærke hvad vores liv gør ved os, måske ikke før vi rammes af stress eller anden sygdom. Ved hjælp af afspænding har du mulighed for at vende blikket indad, mærke og sanse dig selv.

Kropsbevidsthed er en forudsætning for at kunne ændre automatiserede reaktionsmønstre.

I mit arbejde som psykomotorisk terapeut arbejder jeg med Awareness, som på dansk betyder bevidsthed. Awareness-begrebet hænger sammen med vores evne til at være i kontakt med os selv og vores omgivelser. Ved at arbejde med kropsbevidstheden øges vores evne til at være i kontakt med alle vore sanser, så vi både kan lytte, tænke og mærke efter, når vi relaterer os til andre.

Psykomotorisk metode er en terapeutisk og kropslig metode, som nænsomt støtter dig til at fokusere opmærksomheden på dine kropsfornemmelser og derved udvikle din kropsbevidsthed og kropsopfattelse. Både bevidstheden og opfattelse af kroppens signaler er nødvendig for at kunne skabe forandringer. Det handler om at give din krop lov til at slappe af og reagere.

Psykomotorisk metode består i at genskabe balance i krop og sind ved at løsne op for den uhensigtsmæssige spænding og energi, som har ophobet sig og kommer til udtryk i form af forskellige fysiske og eller psykiske symptomer, som påvirker vores adfærd.

I alt psykomotorisk terapi er det vigtig, at du kommer i kontakt med din egen krops egenskaber og muligheder, fysisk, psykisk og socialt, så de valg du tager, er realistiske for dig at gennemfører.

NATURTERAPI MED SVEDHYTTE DEN 3/11 OG 8/12 2019

En ganske særlig dag, hvor vi hylder og takker MORDER JORD.

Svedehytte-ceremoni er en renselses proces, hvor intensionen er at blive renset både fysisk og psykisk. En mulighed for at kunne give slip, på det der ikke længere tjener dig, så kan komme i kontakt med din indre urkraft, hvorfra du kan handle i overensstemmelse med den du er.

Du bliver på workshoppen klædt godt på, til at kunne være i tryg i oplevelsen med en god kontakt til jorden der bærer dig, et frit åndedræt i den landlige luft, smagen af en nærende suppe fra årstidens høst og måske er vi heldige at kunne lytte til kronvildtets kamp om territorium.

Når jeg bruger svedhytte-ceremonien i forbindelse med Naturterapi er det i respekt for Moder Jord og de Nord Amerikanske Indianer, hvilke ligger mig meget på sinde. Derfor har jeg også hyret en Indianer til at stå for oplevelsen, formidlingen af svedhytte-ceremonien, og sammen med ham bygger jeg hytten.

Svedhytte – Ceremonien som du til Workshoppen vil komme til at opleve stammer fra indianerne i Nord Amerika, hvor den indgår i deres kultur og videregives fra generation til generation. Her betragtes svedhytten som Moders Jords livmor.

Pris: 800 kr. inkl. Mad og drikke.

Vi takker Moder Jord og nogen af pengene fra workshoppen går til at plante træer, så vi også på den måde kan være med til at give tilbage til Naturen.

Jeg håber på fuld hytte, både den 3/11 og 8/12 så vi hver gang kan plante 100 tæer i Uganda.

Workshoppen bliver afholdt i landlige omgivelser, tæt på skov, mark og eng. På adressen Ormstrupvej 41, Sahl, 8850 Bjerringbro.

Disse dage kun for voksne, der ønsker stilhed og fordybelse.

Kontakt mig gerne for yderligere information, betaling og tilmelding på mobil 42388238

Med venlig hilsen

Psykomotorisk terapeut Karin Madsen.

Psykomotorisk terapi har vidst sig effektiv ved fysiske /psykiske relateret overbelastninger der bl.a viser sig som symptomer på:

  • Stress
  • Spændingshovedpine
  • Søvnbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Irritabilitet
  • Smerter (ondt i mave, ryg , nakke, skuldre osv.)
  • Forringet bevægelighed.
  • Depression