Psykomotorisk kropsterapi teori og metode

Psykomotorik er: Integrationen af krop, psyke, erkendelse og handling påvirket af en social og kulturel kontekst.

I Psykomotoriske terapi er afspænding et vigtig aspekt.

Fordi: Kroppen bærer præg af det liv vi fører, og det er ikke altid vi er i stand til at mærke hvad vores liv gør ved os, måske ikke før vi rammes af stress eller anden sygdom. Ved hjælp af afspænding har du mulighed for at vende blikket indad, mærke og sanse dig selv.

Kropsbevidsthed er en forudsætning for at kunne ændre automatiserede reaktionsmønstre.

I mit arbejde som psykomotorisk terapeut arbejder jeg med Awareness, som på dansk betyder bevidsthed. Awareness-begrebet hænger sammen med vores evne til at være i kontakt med os selv og vores omgivelser. Ved at arbejde med kropsbevidstheden øges vores evne til at være i kontakt med alle vore sanser, så vi både kan lytte, tænke og mærke efter, når vi relaterer os til andre.

Psykomotorisk metode er en terapeutisk og kropslig metode, som nænsomt støtter dig til at fokusere opmærksomheden på dine kropsfornemmelser og derved udvikle din kropsbevidsthed og kropsopfattelse. Både bevidstheden og opfattelse af kroppens signaler er nødvendig for at kunne skabe forandringer. Det handler om at give din krop lov til at slappe af og reagere.

Psykomotorisk metode består i at genskabe balance i krop og sind ved at løsne op for den uhensigtsmæssige spænding og energi, som har ophobet sig og kommer til udtryk i form af forskellige fysiske og eller psykiske symptomer, som påvirker vores adfærd.

I alt psykomotorisk terapi er det vigtig, at du kommer i kontakt med din egen krops egenskaber og muligheder, fysisk, psykisk og socialt, så de valg du tager, er realistiske for dig at gennemfører.

Psykomotorisk terapi har vidst sig effektiv ved fysiske /psykiske relateret overbelastninger der bl.a viser sig som symptomer på:

  • Stress
  • Spændingshovedpine
  • Søvnbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Irritabilitet
  • Smerter (ondt i mave, ryg , nakke, skuldre osv.)
  • Forringet bevægelighed.
  • Depression