Psykomotorisk terapi Bjerringbro

En holistisk, kropsorienteret terapi for grupper og individuelle

Psykomotorisk terapi tæt på Viborg

Afspænding som et vigtigt aspekt

I psykomotorik ser jeg det “hele menneske” som værende: Integrationen af krop, psyke, erkendelse og handling, hvor vi naturligvis er påvirket af den sociale og kulturelle kontekst, vi er opvokset med – og i dag befinder os i.

Kroppen bærer præg af det liv, vi fører, og det er ikke altid, at vi er i stand til at mærke, hvad vores liv gør ved os. Måske ignorerer vi vores smerte, fordi vi ikke har tid til at tage varer på os selv – måske ikke før, at vi rammes af stress eller anden sygdom. Ved hjælp af afspænding har du mulighed for at vende blikket indad, mærke og sanse dig selv. 

IMG_4599

Kropsbevidsthed som en forudsætning

Ændre reaktionsmønstre

Kropsbevidsthed er en forudsætning for at kunne ændre automatiserede reaktionsmønstre.

I mit arbejde som psykomotorisk terapeut arbejder jeg med Awareness, som på dansk betyder bevidsthed. Awareness-begrebet hænger sammen med vores evne til at være i kontakt med os selv og vores omgivelser.

Ved at arbejde med kropsbevidstheden øges vores evne til at være i kontakt med alle vores sanser, så vi både kan lytte, tænke og mærke efter, når vi relaterer os til andre.

Psykomotorisk metode

Psykomotorisk metode er en terapeutisk og kropslig metode, som nænsomt støtter dig til at fokusere opmærksomheden på dine kropsfornemmelser og derved udvikle din kropsbevidsthed og kropsopfattelse. Både bevidstheden og opfattelse af kroppens signaler er nødvendig for at kunne skabe forandringer. Det handler om at give din krop lov til at slappe af og reagere. 

Psykomotorisk metode består i at genskabe balance i krop og sind ved at løsne op for uhensigtsmæssig spænding og energi, som har ophobet sig og kommer til udtryk i form af forskellige fysiske og/eller psykiske symptomer, som påvirker vores adfærd.

I alt psykomotorisk terapi er det vigtigt, at du kommer i kontakt med din egen krops egenskaber og muligheder – fysisk, psykisk og socialt – så de valg, du tager, er realistiske for dig at gennemføre.

Psykomotorisk terapi har vist sig effektiv ved fysiske/psykiske relaterede overbelastninger, der bl.a. viser sig som symptomer på:

Kontakt for mere info

Tidsbestilling & tilmelding

For flere oplysninger, tilmelding og tidsbestilling er du velkommen til at kontakte mig. Jeg står klar til at hjælpe med mine behandlinger.